| Književnost pri Saksidi | |
|
+20gaja Anja tinka katja Barby Ajna Ka3ka srChiCa tali Helena EvChYkaa jana85 Maja aneja Nina_Nana Renata Tančka ewaa PetraK Karin 24 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Helena Sramežljivka
Število prispevkov : 41 Registration date : 01/10/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Sob Okt 27, 2007 4:04 pm | |
| ne vem no, jaz sem bla takrat na predavanjih, ko je govoril, katere knjige moramo prebrat in mam zapisano v zapiskih, da pri janji vidmar in desi muck si izberemo eno knjigo po lastni izbiri. tko da jaz se bom tega držala.... od vsake bom prebrala eno knjigo, itak je se drugih knjig veliko, tako da ni bojazni, da mi zmanjka čtiva | |
|
| |
Ka3ka Sramežljivka
Število prispevkov : 24 Registration date : 11/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Tor Okt 30, 2007 6:32 pm | |
| A bi bla katera tko prijazna, da bi mi povedala, kaj je TEMA in kaj so MOTIVI pri posameznemu delu in jih moramo napisat? | |
|
| |
Karin Admin
Število prispevkov : 1079 Age : 36 Location : Ribnica Registration date : 06/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Tor Okt 30, 2007 6:47 pm | |
| Kakor jaz vem je tema tisto o čemer govori zgodba...npr. tema o odraščanju in spoznavanju kaj je ljubezen...
Motiv pa...tisto kar se notri pojavlja..npr. razočaranje, sreča, prvi poljub, ločitev staršev ipd.
Naj me katera popravi, če sem falila :) | |
|
| |
jana85 Klepetulja
Število prispevkov : 198 Age : 39 Location : Kranj Registration date : 12/10/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Tor Okt 30, 2007 7:34 pm | |
| Točno tako je, Karin. Tema je ponvadi ena, npr. pri Ajši najši je mladinska zaljubljenost, motivi so pa potem manjše stvari, ki se dogajajo, npr. ljubezen do živali, odraščanje...
LP | |
|
| |
Ajna Začetnik
Število prispevkov : 86 Location : Ljubljana/Moravče Registration date : 13/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Sre Okt 31, 2007 11:31 pm | |
| Mene pa zanima kaj bi napisale za Matildo (tema in motivi). Aja pa še neki. Kaj vse mormo napisat v dnevnik branja? | |
|
| |
ewaa Komunikatorka
Število prispevkov : 461 Age : 37 Location : Koroška Registration date : 06/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Čet Nov 01, 2007 12:59 am | |
| pač dnevnik branja sploh ni obvezno pisat, to je sam tak za pomoč tebi pr izpitu...ponavadi si napišeš obnovo pa osebe in to je to....ne tok komplicirat s tem dnevnikom, kr to je na izpitu sam eno bogo uprašanje...p še tam se na splošno mal o knjigi pogovarjaš..... | |
|
| |
Ka3ka Sramežljivka
Število prispevkov : 24 Registration date : 11/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pet Dec 14, 2007 12:08 am | |
| Hej Sam zanima me če katera ve, katero knjigo in koliko jih moramo prebrat pri avtorju Michael Ende in Svetlana Makarovič? hvala | |
|
| |
aneja Klepetulja
Število prispevkov : 229 Age : 37 Location : Ptuj Registration date : 07/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pet Dec 14, 2007 5:23 pm | |
| mislim da od ende-ja si lahko zbereš momo ali neskončna zgodba,za svetlano pa nevem.mislim,da je nekje na forumu seznam knjig,nevem no... | |
|
| |
Helena Sramežljivka
Število prispevkov : 41 Registration date : 01/10/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Ned Dec 16, 2007 11:34 am | |
| od svetlane makarovič je treba prebrat: Kosovirja na leteči žici Pekarna Mišmaš (prva izdaja, ilustratorka Lucija Stupica) Potepuh in nočna lučka ter Ščeper in Mba | |
|
| |
Karin Admin
Število prispevkov : 1079 Age : 36 Location : Ribnica Registration date : 06/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Ned Jan 20, 2008 3:43 pm | |
| A mogoče katera ve, koliko jih gre v torek na izpit...me je mal strah, da ne bom skoraj sama prišla v torek, ker jih je večina napisanih za pondelk | |
|
| |
EvChYkaa Začetnik
Število prispevkov : 112 Age : 37 Registration date : 08/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Ned Jan 20, 2008 6:27 pm | |
| nc skrbet... js sm tut u torek... pa ob 10ih sm... a si ti tut takrt? tk da sama zih ne bos kok vam pa gre drugac? | |
|
| |
Karin Admin
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Ned Jan 20, 2008 6:48 pm | |
| jz sm tud ob 10h Gre mi pa tko-tko...ni mi žal, da sm se prjavla za izpit. Edin problem so mi zadnja vprašanja (ilustratorji..)., ker ko pridem do tistih vpr., se mi ne da več učit ..In tako nikoli ne predelam .pa zgodovina mi je tok tečna...ostalo mi pa še kar gre.. PA tebi? | |
|
| |
EvChYkaa Začetnik
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Ned Jan 20, 2008 7:54 pm | |
| hehe... pol sma pa kr na istem... men se tut pr slikanicah ustavi, ce ne ze kje prej... ostalo mi kr gre, zgodovino mal tam pa tam kej pozabim, itak pa ne znam nc dobesedno na pamet... tko da.. bomo vidli.,.. sam upam, da bo, an... mam se sicer namen jutr enkrat ponovit, to bo pa kr to pomoje... pol se pa tk vidmo v torek... a po 2 gresta not, an? | |
|
| |
Karin Admin
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Ned Jan 20, 2008 9:30 pm | |
| Po dva? ej to ne vem....
A dnevnik imaš narejen svoj? Si prebrala večino knjig? | |
|
| |
EvChYkaa Začetnik
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pon Jan 21, 2008 11:14 am | |
| ja ne vem... js sm neki slisala da nej bi sla po 2 skupi not... nism pa 100%...
dnevnik mam pa narjen ja.. ubistvu mam prepisanga.. pa ti? | |
|
| |
Barby Klepetulja
Število prispevkov : 217 Age : 37 Location : Postojna Registration date : 09/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pon Jan 21, 2008 12:54 pm | |
| po dva gresta notr ja. pa 10 min sta oba skupi notr. pa vsak dobi 2 vprašanja pa baje se ful zajebava prfox... to sm slišala, zdej pa še sama letim tja :) | |
|
| |
EvChYkaa Začetnik
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pon Jan 21, 2008 1:25 pm | |
| hm... sam to je pol manj k eno uro na 5 folka, tk k ma on na seznamu napisan...
dej tista k je ze od izpita nej mal napise kako je blo... | |
|
| |
Karin Admin
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pon Jan 21, 2008 1:39 pm | |
| Evči..ma jz ga nism preprisvala (dnevnikla)..full je preveč.. Uredila bom sprednjo stran....tk da upam da ne bo pogruntal. Pravte da se zjebava...a iz neznanja? lol | |
|
| |
Barby Klepetulja
Število prispevkov : 217 Age : 37 Location : Postojna Registration date : 09/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pon Jan 21, 2008 3:34 pm | |
| no jst sm ga mela zdej... mal te tm sprašuje, ni neke panike, jst recimo nism neki fuuuul znala, pa mi je dau kr 9-ker ve da znam več kokr sm povedala :P dnevnika nism smela odprt, ga je kr on listu, sprašuje o delih kar smo brali pa mal teorije. sej bo! t pa fajn je če mate lep dnevnik, ker ful pohvali :) pa druge tut pravjo da so ful mal znale pa so ble ocene kr dobre... kar se pa cajta tiče, pa njemu ostane po vsaki rundi ful fraj, tko da jih ni vseh 5 notr celo uro. greste pa po 2 al pa 3 skupi pa če vas upraša zakaj mate od lani ful slabo oceno (jz mam npr. 8), pa rečte da ste pisali svoje mnenje ki pač profesorci ni blo ušeč :P to užge he he tku da je sploh ne upošteva. nina je mela tut 8 od lani, pa je zdej kr 10 dobila u index tku da nema veze tisto :) zdej pa psiha..... punce držim pesti ju3! | |
|
| |
EvChYkaa Začetnik
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pon Jan 21, 2008 3:55 pm | |
| ej barby hvala... si me mal potolazla, hehe... ja ka te je pa sprasval pol od teorije? k men se zdi, da zgodovino bl slab znam in bom vse pomesala... drugac pa cestitam za 9, an.. ... a kira ni nardila, ce kej ves..? | |
|
| |
jana85 Klepetulja
Število prispevkov : 198 Age : 39 Location : Kranj Registration date : 12/10/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pon Jan 21, 2008 3:57 pm | |
| Samo opozorilo za tiste, ki imate izpit okoli časa za kosilo. Se zna narediti, da boste malo čakale, ker bo on šel sigurno na kosilo. Vsaj tako je bilo pri nas, pa tidi prva skupina je začela ene 15 minut kasneje. Tako, da bodite potrpežljive, ocene so pa itak dobre. | |
|
| |
Karin Admin
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pon Jan 21, 2008 4:37 pm | |
| Jooj..men je tko tečno, k bom zihr kej zmešala...zdj sm navajena po tistih vprašanjih..potem bom pa kr neki dobila..in bom čist zgubljena. Da ne govrim o naštevanju avtorjev in njihovih del...
Nazadnje urejal/a Tor Jan 22, 2008 9:56 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Barby Klepetulja
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pon Jan 21, 2008 5:44 pm | |
| - EvChYkaa je napisal/a:
- ej barby hvala... si me mal potolazla, hehe...
ja ka te je pa sprasval pol od teorije? k men se zdi, da zgodovino bl slab znam in bom vse pomesala...
drugac pa cestitam za 9, an.. ... a kira ni nardila, ce kej ves..? od teroije naju je uprašu eno modernizem eno pa prvi val. pa avtorje pa kira dela od njih smo brali. pol je pa še kej od kašnga dela uprašu. mene recimo če sm res brala fantje iz gline, pa kaka se mi je zdela knjiga, pol mi je neki brau iz mojga dnevnika pa sm mogla povedat iz kere knige je to, pa pokazu mi je slikco iz dnevnika pa sm spet mogla povedat kera kniga-jure kvak kvak :P ne vem za nobeno da ne bi nardila.... pomoje da so, bojo, boste kr usi :) karin-sej jst se tut ful nism mogla spomnt del pa je izpadlo k da res nism nč prebrala pa sm useeno 9 dobila...tku da ne se sekirat | |
|
| |
Karin Admin
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pon Jan 21, 2008 6:49 pm | |
| A, hvala za razlago :) Ma jz sm vedno bolj zmešana od teh pisateljev in njihovih del | |
|
| |
ewaa Komunikatorka
Število prispevkov : 461 Age : 37 Location : Koroška Registration date : 06/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi Pon Jan 21, 2008 7:15 pm | |
| no sporočam vam da smo danc vsi naredli, pa koker js vem je so ble same 9 in 10....za 8 js ne vem tak da sam brez panike...tut če ne znaš vsega dobiš 9... je reko da je tak pač na prvem roku....tak da sm prav srečna da sem šla na 1.rok....ni niti najmanj ni žal, mogoč mi je sam mal bedno da sem se književnost učila, bi se lahk tut psih v glavnem brez panike | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Književnost pri Saksidi | |
| |
|
| |
| Književnost pri Saksidi | |
|