| Metodologija pedagoškega raziskovanja | |
|
+21stor13 Helena Maja22 Anamari Ka3ka Night urška PetraK Caitlin barbka gaja Ajna Marko.Susman tali EvChYkaa ewaa aneja Tančka Karin Barby Saša 25 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Karin Admin
Število prispevkov : 1079 Age : 36 Location : Ribnica Registration date : 06/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Čet Jun 05, 2008 11:12 pm | |
| Ajoj..pa res...mah..barby-barbka....isto ime | |
|
| |
aneja Klepetulja
Število prispevkov : 229 Age : 37 Location : Ptuj Registration date : 07/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Sob Jun 07, 2008 1:36 pm | |
| hej! A zna mogoče kdo odgovorit na vsa tista vprašanja?Obstajajo mogoče odgovori na ta vprašanja?Jaz jih polno ne znam... | |
|
| |
Tančka Komunikatorka
Število prispevkov : 440 Age : 37 Location : Orehovlje Registration date : 08/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Sob Jun 07, 2008 3:35 pm | |
| Ja Aneja obstajejo odgovori na ta vprašanja .. smi zdi da je en link na eni od prejšnjih strani.. tak doooooolg... Drgač pa me mene zanima, če ma katera/i kak povzetek o tistem članku o evalvaciji?!?! če ja veste kam poslat... čaw | |
|
| |
Karin Admin
Število prispevkov : 1079 Age : 36 Location : Ribnica Registration date : 06/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Sob Jun 07, 2008 3:36 pm | |
| | |
|
| |
aneja Klepetulja
Število prispevkov : 229 Age : 37 Location : Ptuj Registration date : 07/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Sob Jun 07, 2008 4:06 pm | |
| ja saj to mam,ampkak nič kaj dosti ne koristi,ker niso odgovori na ta vprašanja,ki smo jih dobili.zraven tega pa se mi zdi,da je tam vse preveč podrobno pa polno stvari,ki jih mi sploh delali nismo | |
|
| |
Maja22 Sramežljivka
Število prispevkov : 3 Location : Ljubljana okolica Registration date : 05/06/2008
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Sob Jun 07, 2008 6:17 pm | |
| čau punce.... ej a bi lahko jst vas vse skupaj prosila, če bi mi lahko poslale svoje seminarske, saj povzetke sicer imam, samo se mi jih ne da vse pretipkavat na računalnik za plonk listke ;) al pa če jih na forumu kje objavite se pravi vse teme, ki so bile opazovanje, kontrolna lista mam jaz in lahko pošljem če še katera rabi, potem ocenjevalne lestvice, sociometrična tehnika, študija primera, anketa, intervju, lestvica stališč likertovega tipa in analiza testnih nalog. pa če ma morda katera tud to snov iz predavanj že v računalniški obliki bi mi pa sploh naredila medvedjo uslugo ;) mislim, da bi se kar velik ljudi poslužilo izdelave plonkičev iz tega ;) moj mail pa je majapodobnikar@gmail.comkomentirajte ;) pa hvala | |
|
| |
gaja Sramežljivka
Število prispevkov : 21 Location : Kranj Registration date : 10/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Sob Jun 07, 2008 9:46 pm | |
| Joj Maja, dej se meni prosim poslji plonkce, k jih bos naredla... Prooooosm.. | |
|
| |
EvChYkaa Začetnik
Število prispevkov : 112 Age : 37 Registration date : 08/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Ned Jun 08, 2008 11:46 am | |
| hej.... a bi mi lahk nekdo povedu, kok se navaja vire? za zbornik pa te fore... niti ne vem ka je treba vedet.. tko da bi prosla, ce mi lahk pac nekdo (ena) napise ksn primer za navajanje virov... | |
|
| |
Maja22 Sramežljivka
Število prispevkov : 3 Location : Ljubljana okolica Registration date : 05/06/2008
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Ned Jun 08, 2008 1:15 pm | |
| ja gaja ni problema, sam nism še nič dobila veš, tko da ne vem ne vem ;) zgleda bom mogla kr precej tipkat, jst ti lahko na mail pošlem zaenkrat tist povzetek kontrolne liste, k sm jih jst mela, če boš hotla sam reci. katero seminarsko si pa ti delala, a bi mi lahko ta povzetek na mail poslala? plliss ;)
drgač pa eva... mene tud to zanima ;)
a navede kkšna k se ji sanja kako je to treba navajat kak primer prosim ;) | |
|
| |
Barby Klepetulja
Število prispevkov : 217 Age : 37 Location : Postojna Registration date : 09/09/2007
| |
| |
Tančka Komunikatorka
Število prispevkov : 440 Age : 37 Location : Orehovlje Registration date : 08/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Ned Jun 08, 2008 5:46 pm | |
| Eno vprašanjce: Kateri merski instrument je najbolj občutljiv? | |
|
| |
aneja Klepetulja
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Ned Jun 08, 2008 8:24 pm | |
| Znate odgovorit na vsa vprašanja,ki smo jih dobili? | |
|
| |
EvChYkaa Začetnik
| |
| |
Karin Admin
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Ned Jun 08, 2008 8:44 pm | |
| Zna kera tole? -Kaj so personalizirana vprašana (primer za personal. in nepresonal. vpr.) - Prednosti in slabosti deskriptivne ocenjevalne lestvice NE razumem razlike med tehniko in instrumentom. instrument je npr. anketa, intervju...ane? Kaj pa tehnika?? Npr. Napiši poljuben raziskovalni primer in 3 razisk. vprašanja + opiši katere tehnike bi uporeabil za raziskovanje | |
|
| |
aneja Klepetulja
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Ned Jun 08, 2008 9:00 pm | |
| žal ne znam...se nisem še skoraj nič učila. | |
|
| |
Tančka Komunikatorka
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Ned Jun 08, 2008 9:45 pm | |
| - Karin je napisal/a:
- Zna kera tole?
-Kaj so personalizirana vprašana (primer za personal. in nepresonal. vpr.)
- Prednosti in slabosti deskriptivne ocenjevalne lestvice
NE razumem razlike med tehniko in instrumentom. instrument je npr. anketa, intervju...ane? Kaj pa tehnika??
Npr. Napiši poljuben raziskovalni primer in 3 razisk. vprašanja + opiši katere tehnike bi uporeabil za raziskovanje No.. moje mnenje o personaliziranih vprašanjih po moje so to taka vprašanja k so bolj osebna.. npr. na netu sm zasledila eno tako vprašanje: Ali ste že bili na mamografiji? Nepersonalizirano pa je bolj splošno, k ga u bistuv lohko postaviš več ldem to jst tko mislim... ni nikjer napisano! Deskriptivna pa hm... tut jst sm iskala pa ne nejdem.. mam samo opisano.. pa kolko stopenj ma... nč pa slabosti! Če je mela kera ta seminar naj napiše no! Tehnika in instrument - ti boš uporabila tehniko anketiranja, instrument je pa tisto kar boš sestavila, na kar bodo odgovarjali! Glede raziskovalnega primera pa je pomoje najboljš izbrat kako tako temo k lahko uporabljaš več stvari. Ki vjm.. npr. kaka razredna klima.. pomoje.. k lohko uporabiš sociometrične tehnike, anketo, vprašalnik.. | |
|
| |
Karin Admin
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Ned Jun 08, 2008 9:50 pm | |
| aha...no sj glerde personaliziranih vpr. se mi je zdelo da je tako...sam men se zdi vsako vpr. personalizirano...če govoriš iz svojih izkušenj...:)
OK...thx tančka :) | |
|
| |
aneja Klepetulja
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Ned Jun 08, 2008 11:09 pm | |
| Kaj pa tole zna kdo odgovorit?
- kaj je eksplorativna študija primera? - kaj je eksplorativno raziskovanje?-to je kvantitativno al kaj je to? | |
|
| |
aneja Klepetulja
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Pon Jun 09, 2008 1:14 am | |
| Lahko nekdo prosim napiše primere za tehnike zbiranja podatkov | |
|
| |
aneja Klepetulja
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Pon Jun 09, 2008 9:19 am | |
| kaj je eksplorativno raziskovanje?-to je kvantitativno al kaj je to? - ups,to je bla pomota,misla sem eksperimentalno raziskovanje - če je to enako kvantitativnemu al kaj? kak podrobno se boste učili teme iz seminarjev?se bote vse tehnike ali samo tiste,ki se pojavljajo v vprašanjih pa samo po vprašanjih al še kaj drugega? joj,sem zakomplicirano napisala | |
|
| |
ewaa Komunikatorka
Število prispevkov : 461 Age : 37 Location : Koroška Registration date : 06/09/2007
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Pon Jun 09, 2008 9:32 am | |
| ma js se bom poskusla kr vse seminarje tak približno naučit...bom vidla še...
mene pa zanima kaj bote oz ste vi s tem člankom naredle??nisem si ga še prebrala pa me zanima kaj naj se sploh lotim, na kaj naj dam poudarek...
aja pa kaj mislite kdo nas bo mev pr kolokviju??janez, una blontna ko nas je vaje mela al una ko nas je seminarje mela????jaz navijam za blontno | |
|
| |
Tančka Komunikatorka
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Pon Jun 09, 2008 10:42 am | |
| Torej.. od članka baje da mormo znat vrste evalvacij! Glede eksplorativne študije mam jst naslednje napisano: vpogled v strukturo pojava, o katerem ne vemo dovolj, da bi lahko raziskavo določneje vnaprejnačrtovali, konceptualizirali in strukturirali raziskovalno problematiko; moramo pa vedeti, zakaj se študije sploh lotevamo. Terensko delo in zbiranje podatkov se začne na podlagi take splošne zamisli, zato so pri tem postopki zbiranja podatkov kvalitativni, nestrukturirani. Eksperimentalno raziskovanje- eksperiment pač jst mam napisano da rabiš 2 skupini (kontrolno in eksperimentalno); spada pa eksperimentalna metoda pod kavzalno-eksplikativno metodo! Druzga pa ne vem! A prejšnji teden so bili na metodologiji A in B testi al ste meli vsi enake?
Nazadnje urejal/a Tančka Pon Jun 09, 2008 10:56 am; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Karin Admin
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Pon Jun 09, 2008 10:56 am | |
| No to kar je tančka napisala bo romalno na plonkec, hehe - Citiram :
- Lahko nekdo prosim napiše primere za tehnike zbiranja podatkov
Ja...a sem spada poleg ankete, intervjuja, socimetrične tehnike tudi študija primera in vse ostalo iz seminarjev? Ker ok..razumem da je anketa tehnika-anketni vprašalnik pa instrument.... Kako pa pri študiji primera, al pa pri lestvici stališč? Napišem da sem izbrala tehniko lestvice stališč in inštrument lestvica stališč? al kaj | |
|
| |
EvChYkaa Začetnik
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Pon Jun 09, 2008 11:28 am | |
| no js tut neki ne vem.... kaj je standardiziran intervju, njegov namen pa kje se je razvil? pa se.... faze sestavljanja anketnega vprašalnika?!? | |
|
| |
Tančka Komunikatorka
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja Pon Jun 09, 2008 11:37 am | |
| FAZE SESTAVLAJNJA ANKETNEGA VPRAŠALNIKA najprej opredelimo raziskovalni problem, bolj na široko. Nato to razčlenimo na raziskovalna vprašanjapostavimo si hipoteze/lastne predpostavke o tem, kakšne odgovore bomo dobili sestavimo anketni vprašalnik, na osnovi problema, vprašanj in hipotez.sestavimo poskusni anketni vprašalnik, ki ga racionalno in empirično preverimo (o njem ponovno razmislimo, dejansko izvedemo poskusno/ pilotno anketiranje na nekem majhnem vzorcu)na osnovi rezultatov poskusnega, oblikujemo končni anketni vprašalnik
STANDARDIZIRAN INTERVJU:Strukturiran, vezan, zaprt celoten proces pridobivanja podatkov je poenoten. Govorimo o standardizaciji (namen standardizacije je, da z njo zagotovimo primerljivost in merljivost podatkov in s tem omogoča kvantitativno raziskovanje). To pomeni, da vsi intervjuvanci odgovarjajo na ista, vnaprej pripravljena vprašanja vprašalnik=instrument) , pri vseh dobijo enaka/identična navodila, vprašanja morajo biti ustrezno postavljena, jih beremo. Pri vseh intervjujancih morajo biti odgovori zabeleženi na enak način. Odnos med intervjuistom in intervjuvancem naj bi se poenotil. Do neke mere moramo poenotiti čas in prostor intervjuja.
Sm samo skopirala iz zapiskow tko da oprostite za napake! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Metodologija pedagoškega raziskovanja | |
| |
|
| |
| Metodologija pedagoškega raziskovanja | |
|