| metodologija-ocenjevalne lestvice | |
|
|
Avtor | Sporočilo |
---|
ewaa Komunikatorka
Število prispevkov : 461 Age : 37 Location : Koroška Registration date : 06/09/2007
| Naslov sporočila: metodologija-ocenjevalne lestvice Tor Apr 01, 2008 9:47 am | |
| hej mene pa zanima če ma katira to seminarsko že narejeno in bi jo lahko posredovala? kr mamo s puncami kar malo problemov z empiričnim delom seminarske naloge ... vsaka pomoč bi nam prišla prav hvala že vnaprej, pa en lep sončen pozdrav | |
|
| |
jana85 Klepetulja
Število prispevkov : 198 Age : 39 Location : Kranj Registration date : 12/10/2007
| Naslov sporočila: Re: metodologija-ocenjevalne lestvice Tor Apr 01, 2008 11:44 am | |
| A so to lestvice stališč Likartovega tipa? | |
|
| |
jana85 Klepetulja
Število prispevkov : 198 Age : 39 Location : Kranj Registration date : 12/10/2007
| Naslov sporočila: Re: metodologija-ocenjevalne lestvice Tor Apr 01, 2008 11:53 am | |
| Sem zdej pogledala, pa imam shranjene samo matrike. V bistvu si izberete nek problem - lahko kar tisto, kar imate pri pedagoški psihologiji - mi smo imele stališča učiteljev RP do vrstniškega nasilja. In potem oblikujete vprašalnik. Za vsako vprašanje pripravite petstopenjsko ocenjevalno lestvico. Na primer: Kako pogosto se v vašem razredu pojavlja medvrstniško nasilje? 1 2 3 4 5
Ko zberete vprašalnike, jih oštevilčite in vnesite podatke v tabele (to zi lahko pošljem) Potem pa lahko v excelu ali pa ročno izračunate kakšno je povprečje in te podatke predstavite pred skupino. Obstaja ena literatura, kjer je ta metoda razložena, samo, so že 3 leta nazaj, ko smo to delali in se ne spomnem, kje je to bilo. Če imaš pa še kakšno vprašanje, se pa oglasi. | |
|
| |
ewaa Komunikatorka
Število prispevkov : 461 Age : 37 Location : Koroška Registration date : 06/09/2007
| Naslov sporočila: Re: metodologija-ocenjevalne lestvice Tor Apr 01, 2008 7:45 pm | |
| Hvala ti...mi je bol jasno...sej smo šle na govorilne pa nam je povedla mal.....za une tabele bi te pa res prosla če bi mi lahko poslala...da si mal pomagamo s tem...hvala ti moj mail: eva.dezman@gmail.com | |
|
| |
Irena Začetnik
Število prispevkov : 128 Age : 36 Location : Trbovlje Registration date : 08/09/2007
| Naslov sporočila: Re: metodologija-ocenjevalne lestvice Tor Apr 01, 2008 10:53 pm | |
| Hm...jana85...a si ti zdej to opisovala za ocenjevalne lestvice al tiste lestivce stališč..kr to namreč ni isto...mi mamo tut ocenjevalne lestvice in mamo tut velik problem z empiričnim delom...jst sm pač za analizo zadolžena in še ne vem, kako se jo bom lotla...tko d bi se jst tut priporočala, če ma ktera kej na to temo...moj mail: irena.andric@guest.arnes.si HVALA LEPA | |
|
| |
Barby Klepetulja
Število prispevkov : 217 Age : 37 Location : Postojna Registration date : 09/09/2007
| Naslov sporočila: Re: metodologija-ocenjevalne lestvice Sre Apr 02, 2008 10:09 am | |
| hm a ma kdo kej o analizi testnih nalog? :p :P | |
|
| |
jana85 Klepetulja
| Naslov sporočila: Re: metodologija-ocenjevalne lestvice Sre Apr 02, 2008 12:43 pm | |
| Irena, jaz sem opisovala lestvice stališč. Ne vem čisto točno, kakšne so razlike med tema dvema metodama. | |
|
| |
Irena Začetnik
Število prispevkov : 128 Age : 36 Location : Trbovlje Registration date : 08/09/2007
| Naslov sporočila: Re: metodologija-ocenjevalne lestvice Sre Apr 02, 2008 2:54 pm | |
| ja se mi je zdel...vi ste mel lestvice stališč, se prau tega Likarta...mi mamo pa ocenjevalne lestvice in folk ne pove svojga mnenja, ampak ocenjuje na podlagi dejstev..je bolj objektivno, medtem ko pri lestvicah stališč povejo svoje mnenje-subjektivno... | |
|
| |
jana85 Klepetulja
| Naslov sporočila: Re: metodologija-ocenjevalne lestvice Čet Apr 03, 2008 6:06 pm | |
| Ja, čeprav postopek obdelave podatkov je pa enak. | |
|
| |
Irena Začetnik
| Naslov sporočila: Re: metodologija-ocenjevalne lestvice Čet Apr 03, 2008 9:08 pm | |
| Jp...tista tabela oz. matrika podatkov, k si jo poslala, mi je zelo pomagala. HVALA TI! Nina, tut teb se zahvaljujem za poslane podatke | |
|
| |
jana85 Klepetulja
| Naslov sporočila: Re: metodologija-ocenjevalne lestvice Pet Apr 04, 2008 8:36 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: metodologija-ocenjevalne lestvice | |
| |
|
| |
| metodologija-ocenjevalne lestvice | |
|